lördag

Jaha, dags för en liten uppdatering kanske?

veckan som gått har bestått av mest jobb och en del träning.
i onsdags var vi också och tittade på ett hus här i Gnosjö men jag blev faktiskt ganska besviken. inte alls som jag trott! så det blir att leta vidare...hoppas att man hittar det rätta så småningom!

igår efter jobbet åkte vi ut till Bor och tittade på fotboll Gnosjö mot Bor! ingen höjdarmatch direkt, slutade 2-2.
efter det åkte vi vidare till Daniels mamma och hennes sambo, satt där i några timmar och tjötade innan vi åkte in en sväng till Värnamo. att vad folk är fulla och sviniga när dom är ute och på inte tala om hur skitigt det är överallt! usch usch. märks att man ska vara onykter när man är ute så man inte tänker på skiten. haha;) men var ganska trevligt ändå.

Idag sov vi lääänge! jätteskönt. sen åkte jag en sväng till stallet. pysslat om mina lilla häst lite:)

Ikväll ska vi bort till Frida och Johan. äta lite gott och spela lite spel och umgås! ska bli trevligt. men innan dess ska jag hinna med att träna lite tänkte jag! måste ju hålla igång trots att man är gravid fast man tar det ju mycket lugnare nu. lite orolig är man ju allt.
Men jag längtar verkligen efter ett riktigt hårt pass. en riktigt lång löparrunda eller ett innebandypass! åh vad härligt det hade varit nu...är man knäpp?! kanske lite.

För övrigt mår jag jättebra och den lilla sparkar och lever för fullt inne i magen. nu har jag börjat se sparkar på magen också...coolt fast samtidigt lite läskigt...

Kan ni fatta att jag går in i v.24 på måndag. shiit!!
fast det känns fortfarande som en evighet till december...

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor.


Pappa/partner

Nu kan du nog känna fostrets aktivitet utanpå magen. Kvinnan kan känna buffar och sparkar betydligt tidigare. Du får ha tålamod. Det är vanligt att rörelserna avtar så fort man lägger handen på magen. Man gör sig gärna en bild av hur bebisen ligger, men det är svårt att känna fram den bilden om man inte är proffs. Det kan visa sig att det du trott vara huvudet i själva verket är rumpan. Barnmorskor kan sin sak och kan visa hur barnet ligger om ni är nyfikna.

Ha det bra!
Kram Lisa


Kommentarer
Postat av: Frida

Ska bli såå skoj att ses ikväll gumman! ja ska inte dricka är inte sugen på det idag. Somnade efter 2 glas vin igår hahaha :) ska se va de blir för gottit att äta. Nåt mumsigt ska vi allt hitta på :)

shit vecka 24 redan! helt sjukt men tiden går snabbt de är bara att erkänna.

Pusspuss

2009-08-22 @ 16:28:23
URL: http://frida87johansson.webblogg.se/
Postat av: Sandra

Vad spännande =)

2009-08-23 @ 13:11:28
URL: http://sandramarianilsson.blogg.se/
Postat av: Alexandra



Vad söt du var med din lilla mage :)



Kram

2009-08-23 @ 14:28:52
URL: http://prinsessanalexandra.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0